vintertid


Jag fattar inte riktigt det där med att flytta minutvisaren fram och tillbaka, hit och dit ett helt varv varje halv år. Vad är vitsen liksom? Kan man inte bara låta dumma tiden vara ifred? Att dagarna blir kortare är bara deprimerande. Jag saknar sommaren. Men jag älskar lov. Det klagar jag absolut inte på. Tycker synd om *host* vissa andra som inte har lov. Too bad för dem. Visar mitt medlidande med en helt vanlig söndags kväll idag. Fast ne. Eller jo. Eller äh, sjukt skönt är det iallafall.


saknar faktsikt sommarn. lite smått.


Far East Movement - Like a G6



HÖÖÖSTLOV!!!


Jag bara älskar fredagar. Om alla morgonar hade varit de samma som fredagsmorgonar hade jag vart lika skolglad varje dag. När jag sitter på cykeln och trampar mot skolan på fredagsmorgonar fylls jag av någon slags nostalgi. Fast som dock inte varar så länge. Jag njuter av att veta att det snart är helg. Fredagar är nästan bättre än självaste helgen. Helgen passerar för fort. Men hinner inte njuta lika mycket av den ljuva helgkänslan. Däremot har vi looooov nästa vecka, det älskar vi!!!

Det har varit en ganska så dramatisk dag idag trots allt. Egentligen var det väl inte sådär jättestort men för mig är detta fortfrande väldigt främmande. Så här var det; en lärare till oss har precis kommit tillbaka efter att ha återhämtat sig efter en hjärtinfark. Eftersom behandlingen och allt det där facinerade honom väldigt mycket så bestämde han sig för att berätta hur det gick till. Han målade prydligt upp en kropp, nerver, hjärtat och ådror i förstoring. Han pratade en stund. Alla var ytterst fängslande och tystnaden var så genomgripande att man kunde höra en knappnål falla. När berättandet lider mot sitt slut hörs plötsligt ett mäktigt duns i marken. Precis som om något gungat på stolen och vält omkull. HA-HA, tänkte jag. Liksom de flesta säkert också gjorde. Det var nog inte bara jag/vi som hade detta onda tänk. Utan även lärarn reagerade först lite irriterat. Men sedan riktar han blicken mot händelsen. "Oj", säger han och bokstavligen springer dit.

Jag har placerat mig på andra sidan klassrummet och får ingen skymt av vad som hänt. Ställer mig upp och för att skåda detta spektakel. En kille i klassen ligger på mage rak som en, jag vet inte vad, och skakar. Denna situation och denna händelse i kombination är lika med dålig tajming. Läääskigt! Det kändes som om jag fått ett slag i magen. Ett hårt slag. Kände mig skyldig till att agera. Min "bästis" ju. Vad ska jag göra? Det står trettio andra runt omkring som bara står och tittar på. Ska jag springa fram och tro att jag är någon hjälte på något vis? Jag visste varken vad jag skulle göra, tänka eller känna. En ond figur hade vart och satt stopp, sanden var hindrad att rinna igenom timglasets mitten. Det är tyst, knäpp tyst. Mitt psyke och mina tårkanaler gick inte riktigt ihop. Kände hur en sjö bildats i ögat. Försökte hindra sjön att svämmas över. Det var otäckt och det var chockande. Det var inte som en vanlig svimmning. Det chockade många och mångas skräckförråd vidgades. Till och med från den maskulina sidan. Killen vaknar såklart upp efter ett tag. Helt borta, men hittar strax tillbaka till omvärldenigen. Krit-vit, nästan lite gulfärgad. Men det går över efter ett tag.

Detta kallar jag uppmärksamhet. Men samtidigt så glädjer det mig något otroligt att vi har en klass som verkligen står upp för varandra och bryr sig. ♥


jag gjorde en rosett i Beccas hår idag. Alla tyckte den var söt förutom flickan själv och ett x antal killar.
Men hon hade ingen talan om att bära den i matsalen ändå.

 


john blund och hans drömmarnas land


Tidigt imorse när klockan kallade på uppstigning vägrade min kropp agera. Den bara ville ligga kvar och mysa i värmen under täcket. Ögonlocket ville behållas slutna och ja..ingenting ville riktigt som det skulles. Men tillslut tvingade jag mig själv upp ur sängen, lät kylan svepa mig in till badrummet för en kall skvätt i ansiktet som start på dan. Och sedan lovade jag mig själv en riktig rejäl tidig läggdags ikväll. Nu är fallet så att jag precis stigit in i värmen och känner inte för besöka john blund palats på långa vägar. Pigg som ett litet skrån (kan man säga så?) och mest av allt vill jag spela lite och göra sånna där små ljud ifrån mig som ska pricka rätt toner men som inte gör det. Dock måste jag vara lite oegoistiskt för en gång skull och tänka på hushållets andra medlemmar som kanske vill ha en trevlig filmstund utan massa skräl och plingeling. Antar att jag får nöja mig med att krypa i sängs med fjärrkontrolen i handen och zappa runt med hopp om en intressant tvstund denna förtjusande kväll. Kanske blir det bra det också.


snart är det lov!


Plockade nyss fram guran och plinkade lite på den. Åh, det är helt sjukt. Jag har börja få kramp i vänstra tummen igen, som jag fick de allra första gångerna jag började spela gitarr. Spelat lite för lite på senaste tid antar jag. Hursom, la ifån mig den för att blogga lite. Men också för att far min kom in..och då ja..då känns det lite smått pinsamt. Som om vi har 3 meter tjock betongvägg så att det inte hörs igenom i vanliga fall. Jo, men ändå.

Vi slutade jättetidigt idag, precis som igår. Det är, ska ni veta, mycket skönt! :) Satt kvar och tjöta lite, och självklart tajmar jag det rätta ögonblicket och cyklar hem i spöregnet. DET är skillat! Ikväll har jag lovat att gå på De La Vision. Men jag vet inte om jag orkar. Fast jo, måste. Kan ju inte svika jämt och ständigt.

Vi hörs hörrni! Lovar att uppdatera med lite bilder när jag orkar!


hey you!


gaaaah, jag är så lat! Bara njuter av min ledighet. Mitt franskaprov skrevs idag som avslutning på helvetets pluggveckor . Göttt, minst sagt. Skjutit upp all uppdatering till idag, vilket betyder att jag egentligen skulle ta igen allt jag missat printa ner här på bloggen under alla dessa dagar idag. Ångrat mig. Låter den oskuldsfulla vattendroppen som rinner längs med de nytvättade hårtopparna landa på tangentbordet och symbolisera lugnet jag tänkt behålla denna kväll. Ska efterforska morgondagens outfit för att slippa all stress och panik innan jag kryper under täcket för lite film. Det är min nya rutin, planera och organisera outfit på kvällarna.

Vit halvtransparent skjorta i stoppad i tighta jeans, midjan svept i D&G-skärp, fingrar och handled smyckrade. Kanske en blingbling klocka till? Eller söta rosett örhängen? Svart skinn med liten kilklack? 


geekglasses



Någon fin själ som vet vart kan man kan hitta dessa goingar med styrka?

bildkälla: google


new haircut





skit prov!!!


JAG HATAR MATTEPROV!
Finns inget värre. Eller jo, de där små felen, det är det värsta som finns. De gör mig.. förbannad, eller rättare sagt vansinnig! Jag trodde helt ärligt att det gick bra på det här provet. Jag hajade allt, kunde alla knep. Löste alla mvg-tal. Och ja, allt man bör ha klarat för att höja sina förväntningar. MEN tror ni inte jag faila eller?! Att glömma skriva dit ett komma i svaret och utan minsta lilla anledning råka sätta ett minus framför är irriterande, sjuuuukt irriterande! Det värsta är att 3 poäng på vardera uppgift, dvs. hela poäng 6 faller bort pga det och gör att jag hamnar exakt under mvg-gänsen. FY FAAAAAAAN säger jag bara!!! helvet, va sur jag e! Hjälper det då att man klarat de sista mvg-uppgifterna? ne, för de där fucking imitten-as-lätta-talen gjorde att jag kugga :( Jag önska jag kunde föreställa mig att jag egentligen hade kunnat få 2 poäng på varje uppgift och fått mitt fina äm-ve-ge. Fast slarvfel är ju så mycket värre än vanliga fel. Så jag tilltalar mig själv att det var extrema fel. Fel som jag aldrig ska göra om. Så jädra surt.

Nu ska jag skita i detta skitprov, rikta framåt och ge svenskaprovet en chans att visa vad jag går för.

Bra, så nu vet ni.

Hej!

 


dagens


Lite surt att hösten ska visa sin tråkiga sida nu när man precis lärt sig acceptera den. Hade ju precis blivit varm i kläderna. Precis börjat digga klimatet.  Jag hatar sånt här väder. Lika täppt som molnen fyller himlen är jag i näsan. Inte så ljuvligt, med andra ord. Men vad gör man? Man har inte så många andra val här i livet. Bara att ta ett stadigt tag med skinnvantarna på styret och hålla i sig rätt rejält så att man inte flyger iväg med vinden. När jag cyklade imorse så tänkte jag "jädrarimej, sikken medvind jag kommer få på hemvägen. Kommer skjutas iväg som aldrig förr". Självklart hade vinden vänt på hemväg. Så ingen "YES-nu-kan-jag-låtsas-att-jag-cyklar-på-elcykel"-turer för mig inte. Hoppades på det till musikskolan senare. Men hepp, det var varken eller. Fick vindenskraft och dess löv som flängde med vid sidan av. Det blev lite vingligt så att säga, gällde att hitta balans och lägga lite extra tygnd på ena foten. Det gick fint som tur va.

Träffade några kompisar som skulle spela trummor och xylofon i deras sån där orkester, eller slagverksgrejsimojj. Stod och tjöta lite med dem innan orkestern (blev dock sen bara för det). Så som dem bad blev allting bara så övergulligt att att jag bara var tvungen att va med på filmkvällen ikväll. Men i och med att orkestern drog över missade jag bussen -.- Det gick sjukt segt idag, jag ville gå men vågade inte uttala mig detta. Satt istället kvar och funderade över hur coolt xylofon va. Utan resultat försökte jag utreda om det var ett "kill" eller "tjej" instrument.

Ähh, nån måste ju va den första. Den första tjejen som spelar xylofon alltså. det vore ju stört ballt!



idag var jag lite sisådär puttinuttig, ni vet. Söt topp, midjekjol och rosett både rund huvud och midja.
Ibland får man lätta lite på coolheten. Det är ok. (haha, skojja)





ear hoddie


Jag visade broder denna underbara skapelse häromdagen. Bara ifall att han ville vara lite extra gullig någon vacker dag och klicka hem den när han ändå var i farten liksom.

Han förklarade då för mig att jag inte kunde gå runt och se ut som mussepigg hela dagarna.




höst-höst-höst


Solens strålar och lövens alla färger förgyller höstens rusk och kyla. Hösten är faktiskt en helt okej årstid ändå. Just insett att hösten giver oss en annorlunda myspys-faktor. Känsla och stämmning höjs till topp och det är alldeles fantastiskt. Aldrig riktigt hajjat detta årsskede tidigare. Ganska så underbart. När det klickar alltså. Höstan och jag. Jag och hösten. Orange-gul-röda skiftningar, frostkristaller, knottriga armar, svag kyla inkrypandes under mössa, halsduk och mössa. Jo, men ni vet. Allt sånt man helst vill undvika, det har blivit så oskyldigt förtjusande. På sätt och vis lite fascinerande. Bara att en årstid kan ändra en som person så mycket liksom.
Jag som egentligen inte alls är så mycket för fika har varit jättetaggad på höstfika på sistonde. Kaffe är ett av det värsta jag vet, men attans va sugen jag är på en latte nu! En varm och skumrik sådan. Gärna med ett vitt hjärta format överst. Och som insörplandes under rödtonad näsa värmer ända ner till själen och ut i tåssingarna. ♥



inte för så länge sedan.

 


jag lajkar helg stort ♥


DET ÄR FRICKING HELG!!! för de som inte fattat det alltså. Efter mycket stress och velande landade jag tillslut ute i bonnalandet hemma hos Karin igår. Det ångrar jag inte för fem öre. Imorse stod jag upp för min orkester och åkte ända till Vara för spela en snutt. Kände lite ångest sen när halva dan hade gått åt för det. Tröstade mig själv med att kvällen skulle spenderas väl hos Matilda ikväll, men ärligt talat så är jag inte alls lika taggad längre. Får ta och grubbla på detta i duschen, hej!


ska även ta en fundering över hur jag ska gå tillväga när jag ska göra något drastiskt med mitt hår.

 

 


ikväll är jag känsloladdad.


Tankarna flödar. Tankarna som leder till en undran. En undran som blir så stark att den tillslut övergår till något slags depp. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad. Det är som om någon slags våg tar över kroppen. Plötsligt vet man inte om man står i djupaste dal eller på högsta bergstopp.

Jag blir fylld med nyfikenhet. Nyfikenhet som idag är en fråga som rör sig om andra sidan av jordklotet. Där jag tidvis undrar om jag ska kalla hem eller inte. Ibland undrar jag hur mitt liv skulle sett ut om jag var född, uppfostrad och bosatt där. Skulle mitt liv se annorlunda ut? Svaret är naturligtvis ja. Men på vilket sätt? Inte för jag någonsin ångrat att hela paket sänds hit, till Sverige. Jag är så otrolig tacksam för mitt hem, min familj, släkt och vänner. Men man slås ju av funderingen liksom.

Det är mitt hem
, och kommer alltid att vara, det vet jag. Det står som stämplat i hjärtat. Även om det inte alltid känns så. Det på andra sidan jordklotet alltså. Jag känner en viss trygghet därborta som jag ryser bara av att tanken slår mig. En annan halva av släkten ser till att hålla ett öga på mitt hem åt mig. Mitt riktiga hem, som jag kanske ska kalla det. Det är som om de med mening skämmer bort mig för att jag ska längta tillbaka. För att jag aldrig någonsin ska glömma att det är mitt hem. Som om de med flit planterat saknadens frö i min mage. Fröet som blomstrar all den saknad som tacklar mig. För mig känns saknaden som smärta. En svårhanterlig smärta. Jag menar, smärta efter sår är bara att plåstra om. Men det här, vad fasen ska jag göra åt detta?! Låta känslorna brista ut i gråt - bara låta tårar rulla ner för kinderna? Kanske går det över.

Det är helt otroligt hur en sån lång sträcka ändå kan vara så kort. "Mitt andra hem" är ju här, det är min identitet, min nationalitet. All glädje och kärlek som släkten delar med sig får mig att inse hur stolt jag är över att vara kines. De påminner mig om att jag har en underbar kultur, där jag härstammar ifrån, något jag aldrig kommer att glömma. De har fått mig att inse att vi värderar gemenskapen inom familj och släkt mer något annat. De har gett mig stunder och minnen som är ovärderliga och som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Min kultur har berikat mig på många sätt. Och jag vet inte hur jag ska kunna tacka den tillvaro jag blivit given.


ååååh, ta mig tillbaka!



life's awesome


Regnet smattrar på fönsterbrädan. Hösten har kypit sig in för att ingripa sin tid på året. Dagarna blir kortare. Värme blir till kyla. Och sommar blir till vinter. Att sätta en käpp i hjulet som stoppar att sommaren lider mot ett slut är något jag helst av allt önska jag kunde. Men just nu, just denna kväll gör det faktiskt inte så mycket att det är ruskigt och kallt utomhus. Inne i värmen och kärleken tar jag och kikar lite på engelska läxan. Hämtar skålen med jordgubbsfil, fruktbitar och krispig cornflakes som mor gjort i ordning. Sedan tar jag och sätter igång en av många filmer som ligger på lager sedan början av sommarlovet. Kan ni tänka er, sånt här kan man göra en onsdagskväll. Ååååh, underbart!



suit up day

Är det någon själ som har missat att det är the international suit up day idag? Nej, jag tänkte väl det. Från grunden av ett skämt skulle jag och mina vänner suit up idag. Så blev det. Fylld av beslut ångest drog jag på mig kavajen imorse, samtidigt som jag beundrade min outfit i spegeln. Lite för länge kanske. Klockan 8 slog det mig, oj, jag börjar nu. Kan meddela att det blev fart i bena i detta ögonblick. Typiskt att tåget ska förbi precis när man är 100 meter ifrån...Väl framme hade jag ingen tid till att fundera över om jag skulle ta av mig kavajen eller inte. Egentligen är det ju ingen big-deal så..jag har ju haft på mig kavaj tidigare i skolan. Bara att det kanske är  lite fånigt att hylla  denna dag? Liksom, vem går runt med kostym i skolan? Inte för att jag var sååå överdrivet uppklädd, men ni vet ju hur det är. Till min förvåning var det överraskat många som bar kostym denna dag. Grymmast var i matsalen när stora kull traska runt stiligt uppklädd från topp till tå. T.o.m med slipps och fluga. Fy schöeeeeen va snyggt det är! Det är grejer det! ;)

Sitter här och njuter. Inte bara av musiken som spelas i mina öron. Inte heller bara det stora saftiga äpplet jag håller i. Utan av nuet. Just nu. Att jag avklarat det som fört så mycket stress i mig på sistonde. Visserligen har jag prov nästa vecka, och veckan efter också. Men det glömmer för för en kort framtid. Låter friheten stanna en stund till. Matteprovet idag gick fint. Trots att jag vet att jag säkert gjort en eller annan små miss så vill jag våga hoppas på en fullpott, precis som Biologi-inlämningen. Eller är det för mycket att hoppas på kanske? Äh, hoppas kan man alltid göra!

Jag trodde jag skulle bli en äkta naturare idag. Men så var inte fallet. Invigningen blev inställd p.g.a att vi hade prov och slutatde jättetidigt idag. Då klassen i stort sätt består av "bonnar" betydde det att antingen stanna kvar i skolan och vänta tre timmar eller åka hem och tillbaka in till stan. Vilket inte väckte någon lust. Den andra klassen hade tydligen inte fått redan på detta förräns idag. Oooups, det var visst vår uppgift att sprida detta, haha. Så tillslut var vi fem tjejer och tre killar typ, som skulle va med. Och hur kul är det? Inte alls. Jag var faktiskt inte sugen, men jag kände bara att det till viss del hör till. Men nästa onsdag! Då jäklar är jag äkta naturare!




japp, min klasskamrat är fotograf. Å han har alltid sin kamera med sig i ryggan!






kroppsideal


Kroppsideal är för mig egentligen ett väldigt känsligt ämne men som många gånger väckt många tankar. Till största del av min barndom var jag en flicka - trådsmal och liten. Det var ingenting jag riktigt brydde mig om eller insåg då. Jag visste att jag inte såg ut som alla andra fast hade inga som helst problem med det. Det är oerhört svårt att i många år ha folk i sin omgivning som hack i häl, ständigt påpekande en och samma sak utan att i slutändan ta åt sig. I många år, i större delar av mitt liv har jag kämpat för att nå mänskligheten. Försökt att få min kropp att forma sig precis som mina kompisars och som alla andras i min omgivning. Medans majoriteten kämpar mot det motsatta hållet. Där jag en gång i tiden befann mig.

Att gå upp i vikt är inte alls så som bilden som dyker upp i huvudet visar. Det fungerar inte som en sirapslimpa, då man häller i ingredienserna i en bunke, låter den jäsa för att sedan stoppa in i ugnen och i resultat efter gräddning få en perfekt formad och ack så saftig limpa. Man måste istället i förstoringsglaset finna lust, hunger och strävan. Faktorer som i en sådan själ är ytterst sällsynta. Jag brydde mig inte alls om detta då. Var aldrig orolig för hunger. Hatade att ordet "matdags" fanns regelbundet på dygnet och att det alltid jagade ikapp mig och mitt lekande. Det enda jag egentligen riktigt brydde mig och var vem som skulle vara mamma, vem som skulle vara pappa, vem som skulle vara vem i leken "mamma-pappa-barn" helt enkelt. Det var så mycket min oro räckte till.

Jag minns mycket väl när jag för första gången fick äran att beskåda lite, inte alls mycket, men ändå något, "hull" på kroppen som la sig lite fint över troskanten, det var i sjuan och jag var på badhuset tillsammans med klassen. Ren lycka! Jag kände mig på ett sätt...(väldigt svårbeskrivet) men mycket mer mogen.. och vuxen. Byxorna började sitta lite bättre. Jag trivdes nu i det vi kallar mode. Jag kunde ha de där stuprörsbrallorna och de satt åt sådär lagom, så som de skulle. Visserligen var det superskinny-modellen och barnstorleken. Men de fylldes ut och det var väl det som var huvudsaken. Det känns helt otroligt att tänka sig att en sån sak kunde få så mycket glädje att slå rot inom mig. Att så mycket självkänsla kunde frigöras. Bara det där lilla.

Idag är en dag som jag och mina när och kära kan kolla tillbaka på bilder och få ett gott skratt över hur stort huvud jag hade i förhållande till min kropp under tidigare dagar. Utan att dölja något kan jag underrätta att jag tidvis får en klump i halsen. En klump som står för smärta. Smärta som målar den lilla, tunna, ihop sjunkna men samtidigt så lyckliga flicka. Nu med kött på bena har jag insett att hälsan har minst lika mycket betydelse som kropp- och utseendefixering. Som liten förstod jag aldrig varför man avgudade, och rent av sagt njöt av fysiskpåfrestning och svältning. Nu förstår jag. Man strävar efter, till stor del, den perfekta kroppen. Kroppen likt Barbie eller Ken. Även kroppen som matchar modet. Förutom detta en bra hälsa. Min lust för träning ligger bakom tankarna som gynnar min hälsa. Bara älskar att känna adrenalinet pumpa, biverkningar från mjölksyran också hjärtats leende som belöning. Lycka ligger inte i utseende, utan i själen!

Att man ska vara så attraktiv som möjligt för att lyckas få det motsatta könets intresse är i stort sätt vad ideal handlar om. Ge er själva en tankeställare nu. Är det då värt att svälta ihjäl sig? Är det värt att mista allt gott som livet har att bjuda på? Är det det som krävs för att vara poppis? De lite större då? Står de utanför? Ibland får man lov och vara lite ego. Sluta tänka på alla andra jämt och ständigt för gudsskull! Man lever bara en gång, ta vara på det!


Vet inte varför det där svarta halsbandet har sin egna lilla karaktär på varje foto.
Det var väl typ mode på den tiden eller nått, haha.



already gone


Asså det är helt sjukt. Snart har ännu en vecka passerat. Jag kan nästan minnas första skoldagen som om det vore igår. I verkligheten är det tre veckor kvar tills höstlov (klart som fasen jag har koll på det...eller ja, min almanacka iallafall ;)). Som ni kanske märkt har jag satt bloggen som sista prioritering på sistonde. Det på grund av att det är så åtta helvetes, förlåt, mycket skolarbete. Det blir väl så när man skjuter upp allting. Allt i sista sekund. Antingen är det skolan, musikskolan, repisen eller plugg. Tyvärr så blir det mycket spontant vid sidan av som får stykas. Lite sorgligt för det ju så mycket man vill hinna med här i livet. Man får helt enkelt nöja sig med det man har och får. :)

Det händer så mycket var dag att jag knappt minns vad. Bortsett från att vissa *host* männiksor står på tredje våningen och kastar kuddar när man försöker vinna på ett olidligt spännande spel, så har varje dag sin specifika "dagens speciella händelse" såklart. Det där med kuddkastning är väl inte sådär jättehäpnande längre. Alltid lika kul varje gång!!! Eller inte. Men roandet ligger ju inte på min bekostnad bekostnad. Inte lika kul tillslut längre när jag får mitt psykvrede kan jag tänka mig. Eller så är det det. De flesta, inklusive mig själv, skrattar ju bara så inte vet jag. Eftersom att vart och annan timme bara skenar iväg i raketfart är mitt minne som blott just nu.

Det enda jag kan minnas är den kommande veckan. Hur tuff den kommer att bli. Om jag kommer attt överleva eller inte och så vidare. Jag kan inte riktigt förstå mig själv, och min tänkevärld. Tisdagens konditionstest på 3,6 km skrämmer mig mer än vad onsdagens matteprovet gör. Och till och med mer än vad en stor aula fylld med människor en måndagskväll med mig och min orkester framm på scen gör. Inte nog med det, utan också ett stort konserthus i Vara fullproppat en lördag skulle vara mer okej. Kanske skulle invigningen för natur-ettorna på onsdageftermiddag väcka mindre skräckfyllda tankar än de där tre-komma-sex-kilometrarna. Små båtshamnen onsdag halv fyra, det låter ju lite smått mysiskt må jag säga. Speciellt när man är etta och ska möta stora, mäktiga tvåor. Blir det fight? Kommer något bli nedputtad i iskalla Vänern? Blir det jag kanske? Mig? Moi? Me? Men ne, så farligt är det inte. 3,6an är värre. Min kära vän från samhäll, som har fått de där 3,6 överstökat, tröstade mig med att säga att det var rena självmordet. Shit my god, hon är en av den största sportfånen jag känner. Första varvet är helt okej. Andra är man helt slut. Och tredje är rena plågan. Okii, jag fattar. Idrott har under alla tidigare år varit mitt favorit ämne i skolan. Nu vet jag faktiskt inte längre. Vissa moment är skit roliga. Andra lite mindre. Speciellt när man försämrar sig. Då är det inget kul längre.

Snälla låt det bli tisdag. Tisdag då jag står framför mina klasskamrater helt utpumpad och ska hålla ett muntligt föredrag. Låt mina axlar och min haka dras mot taket. Låt mina fötter hitta en stadig yta på jordens skorpa och låt min hållning beskriva den lättnad av de 3,6 kilometrarna jag precis sprungit, att det äntligen är ett passerat skede.



Blåser upp kinderna och pustar ut så att taket nästan lyfter.
Fit for fight. Redo att strida i alla tänkbara motsättningar veckan har att bjuda på.
Come on då! Ne juste, då så... Tänkte väl det.

 


dress



Mor min kom hem med en klänning häromdagen till mig. En gudomlig en.


Dagens





götegötegöteborg.


I'm fakkin' back! I lischet. Hemma. Hos mor och far. Ännu en helg har nu passerat oss. Tiden går snabbt när man har kul! Alltså, vart ska man börja? Denna helgen har berikat mig på många sätt. Längesen man skratta så mycket åt en händelse som nu i efterhand är ganska...idiotisk, haha. Känner mig lika rund om magen precis som alltid när jag lämnat den härliga stad. Men det är väl så det är med å vara VIP. ;)

Så sjukt mycket folk var det på direkttåget i lördags! Hela góa ldk tog sig en tripp till gbg kändes det som. Blev lite sen, som alltid, med och anlända på stationen som till min förvåning var fullproppad. Visste att det fanns väldigt många som jag kände som skulle på samma tåg. Men ville ju inte knöka in i massa i onödan precis, så ställde mig lite vid sidan av sådär. Bekanta segisar (som t.o.m kom efter mig) ställde sig jämte mig. En hälsningsgest utspelades såklart. Sånna här lägen är så fruktansvärda. För man vet inte riktigt själv hur väl man känner dessa människor. Ska man dra igång en konversation? Eller räcker det kanske med att hälsa och sedan trycka upp mobilen i nyllet och låtsas i största hugg vara fullt upptagen med smsande? Jag smsade faktiskt. På riktigt. Flickorna lutar sig lite framåt åt mitt håll, tar ett steg och närmar sig. Jag är nu full beredd på att börja mitt mycket friska tjötande. Tajming nog, ropar någon mitt namn högt och upprepande. Ni vet, som i film, sådär i slowmotion? Precis när blickarna möter varandra och man ska börja, sen bara backas bandet helt och hållet? Exakt sådär typ. Jag drar mig tillbaka och börjar kolla efter min hemliga namnropare. Yeeeees, Malin! Henne har man ju saknat lite lagom mycket. Nu kunde vi tjöta på som små hönor tillsammans hela resan, tänkte jag medans jag tvinga mig själv att samla tillbaka lyckan själen spridit ända ut till tårna. Tåget var smockat så inga platser för oss senfärdiga inte. Trappan var det vi fick severat på silver fat. Inte riktigt så, men det var väl det enda altenativen vi hade. Där satt vi och snick-snacka i princip hela resan, även med lite annat folk. Trevligt, men rumpan fick sig allt en omgång!

Nu är jag bara såhääär trött. Tog en napis på hemvägen, haha. Göttans det. Åkandet är ju inget jag hejjar över direkt. Trots den rediga frukosten i morse kändes det som om magsäcken satt uppe i halsstrupen. Och huvudet, jaa...innehållet hade väl vänds upp & ner, ner & upp. Eller nått. Inte det underbaraste om man säger så. Men det är är väl så här det är efter en toppen helg och en hyftsad sen natt? Energikrävande helt enkelt! Jag ska nu överlämna min uppmärksamhet samhällskunskaps boken härnäst. Sedan ska jag soooova. Konsert imorrn också, måste orka hålla humöret på topp då med! Känner att imorrnbitti kommer bli en stressig en. Vet varken var jag ska ha på mig eller vad jag ska packa ner i skolväskan. Har en svag (egentligt mycket stark, men det vill jag helst inte erkänna) känsla av att jag kommer bli sen imorgon. Måste tänka ut en ursäkt sen innan jag låts besöka drömmarnas värld.

Ett litet gulligt bildregn kommer imorrn, den ser ni väl framemot vavava? hahah ;D



freeeeeeedag.


Super duktig var jag idag när jag tog den första gardasil-sprutan (google is your friend, googla ifall du vill veta vad det är för nått ;)). Och ja, det gjorde JÄTTEont. Faktiskt. Kan föreställa mig att jag såg ganska rolig ut, haha. Sköterskan utlyste under halvlek "oj, jaaa, det gör liiite lite ont som du kanske känner". Mmh...höll på att översköljas av smärta. Tur nog var den rätt så kortvarig. Haha, ne nu överdriver jag nog...Jag tyckte minsann det gjorde mer ont än vad jag förväntat mig. Fast i själva verket svider det säkert inte så mycket mer än vad den utsätter plånboken för.  Dock är det helt klart värt det! Det där lilla svidet är ingenting i jämförelse med vaccinets förtjänst.

GÖÖÖTTT MED HELG! Jag är stentaggad. Nu ska jag kila, vi hörs när vi hörs! :)


RSS 2.0